Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 14 maj, 2023 - 19:31
  • Två deltävlingar av Mälarcupen avgjordes på Åland i helgen.

Åländska framgångar när Mälarcupen kom till Bredmo

Skytte: Det blev en seger, en andraplats och två tredjeplatser för de åländska hagelskyttarna när Mälarcupen sporting besökte Bredmo skjutbana i helgen.

Två deltävlingar avgjordes i engelsk sporting, en på lördagen och en på söndagen. I lördags vann Bengt-Olof Lindgren C-klassen med 81 träffar, på tredjeplats slutade Göran Forsgård på 76 träffar. 
 
Under söndagens tävling kom medaljerna i a-klassen då Mattias Sundström slutade tvåa på 81 träffar och Niklas Rehn blev trea på 79 träffar.  
 
Mälarcupen sporting startade 2005 som en lokal träningsserie men har sedan dess vuxit till att omfatta runt 15 deltävlingar med närmare 1000 startande under säsongen.  
- Vi var lite ålänningar som åkte på en del tävlingar i Mälarcupen och till slut fick vi frågan om vi inte ville anordna egna deltävlingar, säger tävlingsledaren Niklas Rehn.  
 
Tävlingen avgjordes i fyra klasser och lockade 48 skyttar från Åland, Sverige och riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »