Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 juli, 2018 - 08:15Uppdaterad: fredag, 6 juli, 2018 - 11:03

Åland United i ett möte som kan innebära serieledning

Toppmöte i damernas fotbollsliga på WHA på lördag. Åland United ställs mot HJK i ett möte som kan innebära serieledning. En häftig start på höstsäsongen menar Åland Uniteds tränare Samuel Fagerholm.

Det är för tillfället Helsingforslaget som är innehavare av första platsen med 29 poäng, men United är hack i häl med 26 poäng. Det är en sexpoängsmatch för båda lagen, för samtidigt som United kan komma upp som delad tabelletta så finns risken för nerflyttning i tabellen vid förlust då både PK-35 Vanda och FC Honka flåsar i nacken.

- Jag tycker det är konstigt att de (HJK) har så få poäng med tanke på hur bra de spelat. De är stabila och gör inga misstag, släpper inte till mycket bakåt men samtidigt så gör de inte så många mål heller så de vinner med ganska små marginaler, säger Fagerholm.

I senaste mötet lagen emellan vann HJK med 2-1. Vilma Hakala och Hanna Ruohomaa stod då för HJK:s mål, det är också de två som är lagets bästa målskyttar denna säsong. Isabella Mattsson gjorde Uniteds enda mål och det kom på straff.

- HJK är taktiskt flexibla så det är svårt att säga hur de kommer spela mot oss. Förra matchen vi spelade så hade vi ställt in oss på hur de skulle spela men så hade de en helt annan taktik än väntat, säger Fagerholm.

Åland United är minst sagt formstarka med fyra raka segrar, förra vinsten kom mot TPS med 1-3 på bortaplan. Efter vinsten har det varit mer än två veckors uppehåll så frågan är om Uniteds låga fortfarande brinner. HJK kommer till Mariehamn med ett kryss som senaste resultat. Det mot tabelljumbon TiPS, så serieledarnas segertåg kanske är i gungning.

- Jag tror det är viktigt att ta i beaktande att nästan alla haft svårt med TiPS, även om de är sist i tabellen så har de gett samtliga lag en tuff match så det var ingen skräll. Alla kan vinna alla i den här ligan, säger Fagerholm.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »