Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 oktober, 2022 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 4 oktober, 2022 - 15:37

Wiklöf: ”Inget hemlighetsmakeri”

Ålandsbankens vd Peter Wiklöf slår ifrån sig påståendet om att banken skulle erbjuda sina kunder aggressiv skatteplanering.

Enligt Dagens industris artikel, som Ålands Radio har rapporterat om, erbjöds deras reporter ett utlandspaket för 300.000 kronor med syftet att slippa betala vinstskatt. Det skulle bland annat innefatta upprättandet av ett cypriotiskt holdingbolag och där det sista steget innebär att man flyttar till Portugal.

Peter Wiklöf säger att banken inte bildar några holdingbolag men att om en kund bestämmer sig för att flytta utomlands så erbjuder de rådgivning. De tar inte betalt för detta, men om kunden anlitar någon av de experter som banken samarbetar med så kan kostnader tillkomma.

- Det här är ingenting vi gör med någon sorts hemlighetsmakeri. Vi annonserar om det, vi skriver om det här i våra kundtidningar. Jag tycker journalisten försöker göra lite sensationsjournalistik om något som är ganska odramatiskt, säger Peter Wiklöf.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »