Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 mars, 2011 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Weiss-affären drar ut på tiden

Den så kallade Weiss-affären tycks inte få någon snabb lösning. Ärendet har pågått sedan 2008 då makarna Carita och Robin Weiss köpte en strandtomt i Järsö i Lemland av Henrik Dahlmans bolag Fastighets AB Bergö. På tomten finns numera ett bostadshus. Landskapsregeringen avslog deras ansökan om jordförvärvstillstånd eftersom de saknade hembygdsrätt. Makarna Weiss bildade senare bolaget Bryggan Fastigheter AB som övertog tomten och ansökte om jordförvärvsrätt. Men också den ansökan avslogs eftersom landskapsregeringen ansåg att bolagsbildandet var ett sätt att försöka kringgå reglerna. Det beslutet överklagades till Högsta förvaltningsdomstolen som inte avgjort ärendet än. -Det är ovanligt att ett jordförvärvsärende blir så här långdraget, men eftersom ett bolag är inblandat så tar det längre tid än vanligt, säger landskapets chefsjurist Sören Silverström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »