Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 februari, 2011 - 13:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Vrakölet undersöks och analyseras

Nu undersöks en av ölflaskorna som hittades i champagnevraket i somras. Flaskan öppnades i måndags på Teknologiska forskningscentralen VTT i Esbo, och fyra experter smakade på ölet. Någon större smakupplevelse handlade det ändå inte om. Enligt Annika Wilhelmson, kundchef på VTT, smakade ölet gammalt, en smula bränt och väldigt surt. - Det var inte ett fruktigt eller maltaktigt öl, som ett färskt öl, men det hade vi inte heller väntat oss, säger Annika Wilhelmson.Ölet hade ljus färg och var oväntat klart. Nu ska ölet analyseras och ett resultat ska vara klart inom fyra månader, uppger VTT. Från åländskt håll finns förhoppningar om att kunna återskapa det ursprungliga receptet för att kunna brygga ölet på nytt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »