Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 juni, 2021 - 15:25
  • En man som kastade en yxa mot ett barn fälls. Foto: Malin Lundberg

Villkorligt fängelse för yxkast mot barn

Ålands tingsrätt dömer en 31-årig man för misshandel, olaga hot och försök till grov misshandel till 1 år och 5 månaders villkorligt fängelse.

Det var för snart två år sedan mannen hälsade på en vän på en sommarstuga och någon gång under natten har han plötsligt blivit aggressiv. I något skede sa han åt en närvarande åttaårig pojke att gå ut ”annars dödar jag dig”. Pojken sprang iväg och då kastade mannen en yxa efter honom. Mannen ska också ha slagit pojkens pappa i huvudet.
Tingsrätten anser det inte visat att mannen haft ett uppsåt att träffa pojken med yxan, men han har svingat den på ett kraftfullt sätt och man bedömer handlingen som grov.
Han ska också ersätta staten för personbevisning i ärendet och betala brottsofferavgift på 80 euro. Målsäganden yrkade varken på straff eller ersättning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »