Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2011 - 17:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vill köpa tillbaka stenåldersmark

Först ville markägare i Långbergsöda sälja sina fastigheter till landskapet i kölvattnet på konflikten om fornlämningarna i området, men nu ber några av dem att få köpa tillbaka mark som landskapet köpte för över 20 år sedan. Det handlar om den så kallade Vargstensslätten med den stuga som använts för lägerskolor, samt bilparkeringen i närheten. Fem familjer vill köpa marken och erbjuder landskapet 9.500 euro. Planerna för fastigheten är att bland annat ordna stenåldersvandringar, ridning, dressyr, hundsport och motorsågskonst, samt hålla utställningar med lokala hantverk. Verksamheten ska finnas med i resepaket som görs i samarbete med de större resesäljarna på Åland, skriver familjerna i sitt brev till landskapet. Frågan ska nu beredas vid museibyrån innan landskapsregeringen tar beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »