Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2022 - 11:28Uppdaterad: onsdag, 14 september, 2022 - 14:39
  • Nämnden vill gå vidare med förslaget att bygga om St.Göranshemmet. Arkivblid

Vill bygga om St.Göranshemmet

Äldreomsorgsnämnden i Mariehamn vill gå vidare med förslaget att bygga om St. Göranshemmet till ett korttidsboende, det bestämdes på mötet i går onsdag.

- Vi vill även ha en lite mer detaljerad beskrivning av vad som behöver göras för att St. Göranshemmet ska kunna byggas om till ett korttidsboende, säger nämndens ordförande Conny Nylund, som påpekar att staden behöver fler platser i äldreomsorgen för att fylla behovet.

Staden köpte St. Göranshemmet från Mariehamns församling 2021. Syftet med affären var att öka antalet boendeplatser för äldre i staden. Byggnaden har två plan, som innehåller tolv lägenheter och ett samlingsrum.
Möjligheterna att öka antalet platser föreslås också undersökas i samband med projekteringen samt möjligheten till att bygga en tredje våning.
Om en renovering ska genomföras är det infrastrukturavdelningen som ska ta upp det i sin budget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »