Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 december, 2010 - 10:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Viking Lines fartygskontrakt klart

Efter regeringens besked i går att Viking Line får 28 miljoner euro i statligt miljöstöd för att bygga ett nytt fartyg på STX-varvet i Åbo meddelar rederiet att skeppsbyggnadskontraktet i dag trädde i kraft. Det statliga stödet var ett av villkoren i det intentionsavtal som Viking Line i oktober skrev med varvet. "Vi är mycket tacksamma för det stöd projektet fått från många olika håll, och är speciellt glada över att vi så här inför julen kan bidra till flera tusen arbetstillfällen i Åboregionen", säger Viking Lines vd Mikael Backman i ett pressmeddelande. Viking Lines nya fartygsbygge innebär cirka 2.600 årsarbetsplatser för Åbovarvet. Det nya fartyget levereras i början av år 2013 och ska sättas i trafik på linjen Åbo-Åland-Stockholm. Fartygets ska ta 2.800 passagerare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »