Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 maj, 2011 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Viking Line vann miljontvist

Viking Line har vunnit tvisten med det spanska varvet Astilleros de Sevilla. Rederiet har yrkat på återbetalning av de förskott, på totalt drygt 39 miljoner euro, som varvet fick innan avtalet om bygget av en ny färja för rutten Mariehamn-Kapellskär sades upp av Viking Line i februari förra året. Varvet klarade inte av att hålla tidtabellen för bygget. Varvet har också bestridit rederiets krav, men skiljemän i London, dit frågan fördes, har avgjort frågan till Viking Lines fördel. Rederiet kan därmed kvittera ut pengarna via den bankgaranti som ställts som säkerhet för förskottsbetalningarna. Ifall varvet inte besvärar sig vinner skiljemännens beslut laga kraft nästa vecka. Pengarna finns redan med i Viking Lines redovisning och påverkar därmed inte bokslutet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »