Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2022 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 23 augusti, 2022 - 17:28
  • Planen är fortfarande att Birka Stockholm ska säljas. Arkivbild.

"Vi jobbar på med försäljning"

Eckerökoncernen strävar fortsättningsvis efter att sälja fartyget m/s Birka Stockholm så fort som möjligt, uppger vd Björn Blomqvist.

- Vi jobbar på som vi gjort de senaste åren. Nu när aktiviteten ökat i den operativa kryssningsvärlden så ser vi igen ett ökat intresse – flera förfrågningar om ritningar, fler diskussioner om inspektioner – men vi har tyvärr inget konkret att berätta, säger han.

Tallinkkoncernen har som bekant chartrat ut flera fartyg och Björn Blomqvist säger att olika typer av charterarrangemang inte är uteslutet, men att deras utgångspunkt är än annan än för Tallink.

- De har fullbemannade båtar och de är i drift. Vi har ingen besättning, fartyget ligger upplagt, så vår grund för ett beslut ser ju lite annorlunda ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »