Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 september, 2010 - 17:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Världens äldsta öl<br>hittat i champagnevraket

Nu har man även hittat öl i det berömda champagnevraket söder om Föglö. Det kan vara frågan om världens äldsta öl. Vid dykningar i går exploderade en flaska med ett annorlunda utseende, och konservator Max Jarehorn och museichef Viveka Löndahl kunde konstatera att det rörde sig om öl, detta eftersom det smakade öl. -Det är frågan om mörk öl och det smakade gott, säger museichef Viveka Löndahl. Öl på flaska var ovanligt på den tiden, alltså för cirka 200 år sedan, eftersom öl då oftast fraktades i tunnor. Eftersom jästkulturen ännu är levande är det fullt möjligt att brygga ny öl med den gamla jästkulturen som bas. -Det här är en så häftig grej så jag tror det blir naturligt att testa något sådant, säger Viveka Löndahl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »