Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 augusti, 2010 - 15:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vårfågeljakten kan bli aktuell igen

Det kanske är möjligt att igen återinföra vårjakten på flera sjöfågelarter. Näringsavdelningen jobbar fortsättningsvis med frågan och näringsminister Torbjörn Eliasson räknar med att landskapsregeringen ska kunna ta beslut och lämna besked till jägarna i februari. Det kan innebära att delar av den traditionella vårjakten på nytt kan komma igång i maj 2011.- Vi har klart för oss hur processen ska gå till och vad som krävs för att beslutet ska kunna tas, säger Eliasson. Det handlar om att utnyttja möjligheten till undantag enligt kommissionens spelregler. Två inventeringar har gjorts för att utreda vilka arter som är jaktbara under hösten. En tredje inventering görs i höst enligt Uppsala universitets inventeringsmetodik. Sedan är förekomsten noga utredd, vilket krävs för att undantag ska kunna ges.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »