Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 augusti, 2010 - 09:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vårfågeljakt återinförs kanske

Det kanske är möjligt att på nytt införa vårjakt på fler sjöfågelarter. Näringsavdelningen arbetar med frågan och näringsminister Torbjörn Eliasson räknar med att landskapsregeringen ska kunna fatta beslut och lämna besked till jägarna i februari, ett besked som kan innebära att åtminstone delar av den traditionella vårjakten på nytt kan komma igång i maj 2011. -Att utreda vårfågeljakten påverkar inte budgeten, säger Torbjörn Eliasson om prioriteringen då näringsavdelningen väljer att lägga resurser på jaktfrågan trots sparkrav och tider av nedskärningar. Man ska nu ägna hösten åt att hitta ett system för beviljande av tillstånd och inrapportering av skjutna fåglar, systemet ska dels vara smidigt för de flera tusen jägarna och dels vara kostnadseffektivt att administrera för landskapet. Dessutom ska ytterligare en utredning om fågelarternas förekomst på Åland göras i höst, detta i samarbete med Uppsala universitet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »