Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 juli, 2011 - 07:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vårdchefen överklagar uppsägningen

Vårdchefen på De gamlas hem, Kerstin Wikgren, sägs upp från sin anställning med en månads uppsägningstid. Beslutet togs på ett styrelsemöte i går kväll och är ett resultat av en lång konflikt mellan vårdchefen och förbundsstyrelsen. Beslutet motiveras med de brister revisorerna lagt fram samt samarbetssvårigheter med personalen. Vem som nu tar över vårdhemmet är ännu oklart. - Vi har redan annonserat efter en förbundsdirektör och ansökningstiden går ut den första augusti, säger Harry Jansson som är ordförande i förbundsstyrelsen.Totalt kostar konflikten förbundet två extra månadslöner men också en hel del kostnader för juristarvoden. Kostnader som kommer att växa i framtiden. - Jag kommer att överklaga beslutet, säger den uppsagda vårdchefen Kerstin Wikgren till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »