Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 juni, 2011 - 12:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Var tvungna att utöka dykförbud

Det omdiskuterade dykförbudet kring den sovjetiska ubåten S-2 är nödvändigt av säkerhetsskäl. Det menar den åländska polisen.-Vi har utrett frågan sen hösten 2010. Vi har fått uppgifter om att det som finns där är så farligt att vi måste utvidga området, säger kommissarie Nina Rasmus som tagit beslutet om förbudet.I morse rapporterade Ålands radio om det utvidgade dykförbudet kring den sovjetiska ubåten S-2 och hur det drabbar dykturismen. Ubåten ligger nämligen nära ångbåtsvraket Belliver som är ett populärt mål för dykare som besöker Åland. Dykarna undrade också varför de blivit så sent informerade om beslutet. -Det tog lite tid att få tag på alla åländska dykares adresser men nu ska de antingen ha fått ett brev eller snart få ett om förbudet, säger kommissarie Nina Rasmus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »