Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juni, 2018 - 10:33
  • Del 1 av vägplanen gäller förbindelsen för Degerbyvägen till Mellanholm. Karta från vägplanen.

Vägplan över Gripö fastställd

Landskapsregeringen har nu fastställt vägplanen för del 1 av förbindelsen mellan Degerbyvägen och ett nytt färjfäste på Mellanholm i Föglö. Planen är en del av den omdiskuterade kortrutten och gäller vägsträckan över Spettarhålet och Gripö.

Planen har mötts av kritik av bland andra berörda markägare och Ålands Natur och Miljö. Landskapsregerinen motiverar satsningen på kortrutt med att den på sikt ger inbesparingar jämfört med en fortsättning av dagens färjtrafik.

Kostnaden för den här delen av projektet beräknas till drygt 24 miljoner euro.

Protokollet för beslutet att fastställa vägplanen, inklusive utlåtanden och bemötanden om dessa, finns på landskapsregeringens hemsida under rubriken ”Beslut och ärenden” - http://www.regeringen.ax/sites/www.regeringen.ax/files/attachments/proto...

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »