Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 maj, 2023 - 12:53Uppdaterad: måndag, 8 maj, 2023 - 12:53

Utskott deltar i vindkraftsseminarium i Berlin

Den 9 maj arrangerar Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock och Danmarks utrikesminister Lars Løkke Rasmussen ett seminarium i Berlin om havsbaserad vindkraft. Bland seminariedeltagarna återfinns medlemmarna i lagtingets finans- och näringsutskott.  

Framtidens energiutmaningar, energisäkerhet till följd av det förändrade säkerhetsläget och vad havsbaserade vindkraftparker kan betyda för Östersjöregionen och Europa står i fokus under seminariet.  

 – Jag är mycket glad över att vi har möjlighet att delta i denna konferens som på högsta politiska nivå diskuterar framtida utmaningar när det handlar om hållbar energi och övergripande säkerhet, säger finans- och näringsutskottets ordförande Jörgen Pettersson (C) i ett pressmeddelande.  

Även Finlands utrikesminister Pekka Haavisto deltar i seminariet.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »