Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 februari, 2011 - 16:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

"Utan landskapslånet<br>hade Air Ålands saga varit all"

Landskapsregeringen beviljade i dag Air Åland ett omstruktureringsstöd i form av ett kapitallån på 300.000 euro. Lånet löper på fem år och räntan är 2,49 procent vilket bygger på EU:s referensränta. Bakgrunden är det katastrofala flygåret 2010 då stoppet på grund av det isländska askmolnet, strejker och operatörsbyten gjorde att Air Åland förlorade 600.000 euro i intäkter. -Hade landskapet inte gått in med de här pengarna hade Air Ålands saga varit all säger bolagets vd Jan-Erik Sundberg. Bolagets ägare har skjutit till motsvarande summa pengar i form av en nyemission i somras och förköp av biljetter i december. Näringsminister Torbjörn Eliasson säger sig tro på den omstruktureringsplan som Air Åland har presenterat, och han är också förvissad om att kapitallånet kommer att återbetalas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »