Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 februari, 2024 - 12:41Uppdaterad: onsdag, 21 februari, 2024 - 16:20

Uppdaterad: Elhybridfärjan blir polissak – CKP utreder

Händelser kopplade till det så kallade elhybridärendet har polisanmälts.

"Polisen har i början av denna vecka registrerat en anmälan på grund av händelser anknutna till den så kallade ”Elhybridfärjan”. Ärendet handläggs i detta skedet av Centralkriminalpolisen", skriver kommissarie John Clemes i ett mejl till de åländska medierna.

Ålands Radio har varit i kontakt med Ålands polismyndighet som inte vill ge några ytterligare uppgifter. Ålands radio försöker nå landskapsregeringen för en kommentar.

Centralkriminalpolisen skriver följande i ett mail till Ålands Radio:

Ålands polismyndighet har gjort en utredningsbegäran åt Centralkriminalpolisen. Centralkriminalpolisen gör en förstudie enligt förundersökningslagen i ärendet.

Ålands polismyndighet ber Centralkriminalpolisen att utreda om det finns skäl att misstänka brott. I förstudien är syftet att Centralkriminalpolisen reder ut om det finns skäl att misstänka ett brott i ärendet samt bedöma vilket är det rätta. Det finns mycket material att gå igenom och förstudien kommer att ta flera dagar.

Uppdaterat med kommentar från CKP klockan 15.48

Läs mer om elhybriden:

Veronica Thörnroos avgår som talman

LR ansöker om besvärstillstånd av HD

Thörnroos: Jag kan inte ångra att avtalet hävdes

Professor om möjligheten att döma ministrar: Enligt min uppfattning kan det vara fråga om brott mot tjänsteplikt

Detta har hänt i affären med elhybriden

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »