Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 mars, 2010 - 13:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ungdomspolitiskt program en flopp

Stadens barn- och ungdomspolitiska program blev inte vad man tänkt sig från början. Tanken med programmet, som togs fram för 10 år sedan, var att ungdomar skulle bli mer delaktiga i samhället. Programmet godkändes av stadsfullmäktige och en referensgrupp tillsattes med representanter från bland annat fritids- och skolförvaltningen. För att förverkliga programmet togs nio metoder fram för att öka de ungas delaktighet i samhället. Av dessa är det egentligen bara en som blev verklighet. Enligt fritidschef Maria Hägerstrand-Mattsson kan en av flera orsaker till att programmet inte blev vad man hoppades, vara att den koordinator man ville ha ströks ur budgeten. På måndag diskuterar fritidsnämnden om och hur man ska gå vidare med det barn- och ungdomspolitiska programmet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »