Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 augusti, 2010 - 12:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ungdomsläger i Prästö

Med början i fredags har 30 ungdomar från Åland, Turkiet, Bulgarien, Holland och Grekland samlats till ett veckolångt ungdomsläger på Prästö. Lägret anordnas av Ålands fredsinstitut och ungdomarna ska diskutera gränser och identitet, fredlig konfliktlösning och tolerans. I lördags guidade de åländska ungdomarna sina nya vänner runt vid Bomarsunds fästning, och förutom utflykter anordnas också workshop, kulturkvällar och andra sociala aktiviteter. -Ungdomsutbyten har vi anordnat länge, och vi tycker det är en bra möjlighet för ungdomar från olika länder och kulturer att lära känna varandra över gränserna och se hur mycket likheter det kan finnas, säger Susann Simolin, som är informationsansvarig på Ålands Fredsinstitut. Institutet berättar också om Åland och självstyrelse och minoritetslösning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »