Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 februari, 2011 - 06:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Tydligare krav för hemundervisning

De allra flesta läropliktiga barn på Åland är inskrivna i en kommunal grundskola. Men det finns föräldrar som olika anledningar väljer att sköta sitt barns läroplikt hemma. För närvarande undervisas tre läropliktiga barn på Åland i hemmet, till hösten kommer ett till. Landskapsregeringen har nyligen antagit nya anvisningar gällande hemundervisning av barn för att klargöra vilka skyldigheter respektive rättigheter man har. Föräldrarna har möjlighet att begära att hemundervisade barn får ett slutbetyg, men till det krävs en omfattande examination i alla grundskolans ämnen säger skolbyråns chef Stina Colerus. Annars får de här ungdomarna bara ett intyg över att läroplikten är över och det utgör ingen bra språngbräda inför fortsatta studier.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »