Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 oktober, 2020 - 05:53Uppdaterad: fredag, 9 oktober, 2020 - 08:17

Tvist om stöd drabbar företag

Åländska företag har fått avdrag eller helt avslag när de ansökt om statens kostnadsstöd ifall de tidigare beviljats landskapsregeringens likviditetsstöd.

Landskapsregeringen anser att deras stöd inte borde påverka stödmöjligheterna från riket och därför har de nu skickat en skrivelse till berörda myndigheter och ministerium.

-Förhoppningsvis kommer man ta till sig av det här och ompröva sitt beslut så att de åländska företagen får samma stöd som de finska motsvarigheterna, säger näringsminister Fredrik Karlström.

Exakt hur många företag som är berörda kan näringsminister Fredrik Karlström inte svara på mer än att det är 38 åländska företag som både beviljats likviditetsstöd och ansökt om statens kostnadsstöd.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »