Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 februari, 2020 - 12:52Uppdaterad: torsdag, 13 februari, 2020 - 14:06
  • Samarbetsförhandlingarna på Åland Post är klara. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Två sägs upp från Åland Post

Två personer sägs upp och två går ner i arbetstid. Det blev resultatet av samarbetsförhandlingarna som berörde 14 personer och som nu slutförts på Åland Post.

Personalminskningen sker inom verksamhetsområdena pack och distribution samt frimärken. Gällande området pack och distribution vill Åland Post göra verksamheten mer rationell och effektiv genom att sammanföra lager och varumottagning för e-handeln med övrig lagerhantering. Inom området frimärken minskas personalen för att man har färre kunder som köper frimärken i dag än tidigare.

Åland Post meddelade nyligen att man slutit ett samarbetsavtal med transportföretaget DB Schenker, och att det kunde skapa nya arbetstillfällen inom bolaget. Personalchefen Marika Lindström säger till Ålands Radio att avtalet med DB Schenker inte påverkat de nu aktuella samarbetsförhandlingarna, men att man hoppas att samarbetet i framtiden kan leda till att man hittar ersättande jobb för de som nu sagts upp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »