Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 juni, 2023 - 16:42

Två män i 20-års åldern åtalade för försökt till rån och grovt hemfridsbrott

Två män i 20-års åldern åtalas för försök till rån och grovt hemfridsbrott. En av männen ska ha varit beväpnat med ett knogjärn och målsägande menar att han kände sig mycket hotad i situationen. 

Enligt åklagaren ska de två gärningsmännen ha krävt målsägande på att betala en bot till en tredje man som han namngivit i en tidigare förundersökning, men de åtalade männen menar att så inte var fallet. Enligt de åtalade männen var de endast på besök för att varna målsägande för den tredje mannen, då de inte ville se honom fara illa. 

Åklagaren yrkade på upp till ett år och sex månaders fängelse, vilket domaren noterade som ovanligt högt. Åklagaren menade att straffet motiverades av de åklagade männens tidigare straffregister. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »