Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 maj, 2011 - 07:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Turismvisioner i Käringsund

-Sluta marknadsföra Åland som ett billighetsalternativ om man samtidigt talar om att höja standarden på boendet i turistanläggningarna. Det säger turistföretagaren Hubertus von Frenckell som för ett år sedan utmanade Therese Flöjt som ordförande i Visit Aland, tidigare turistförbundet. Han ser den spretiga målgruppen som ett av besöksnäringens stora gissel som försvårar en tydligare profilering åt det lite mer exklusiva hållet. Von Frenckells egen turistanläggning, Käringsundsbyn, satsar nu på en uppgradering av boendet genom att bygga stugor som kommer att säljas som aktielägenheter åt personer utan hembygdsrätt. Tanken är att dessa sedan hyr ut dem när de inte själva nyttjar dem. Den återkommande debatten om jordförvärvsreglerna kan verka avskräckande på potentiella köpare menar von Frenckell som efterlyser klara och konsekventa besked från politikerna. Se hela intervjun med von Frenkell på webbtv

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »