Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2011 - 08:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Tre månaders väntetid för akutbesök<br>till Folkhälsans familjerådgivning

Mariehamnare kan på grund av budgetnedskärningar få vänta tre månader på att få komma till Folkhälsans familjerådgivning. Även de akuta barnfallen som överförts från barn- och ungdomspsykiatrin får i dag vänta tre månader på behandlingsstart. Och personer som inte har minderåriga barn är helt utestängda från familjerådgivningen. Men landsbygdskommunerna har inte alls samma problem och välkomnar i stället de insatser som familjerådgivningen gör för att förhindra värre problem i samhället. Nu söker Folkhälsan ytterligare pengar från Mariehamns stad för att klara familjerådgivningens verksamhet året ut och vill dessutom att budgeten för 2012 beräknas på 820 kundbesök i stället för de 630 som i dag är budgeterat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »