Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 juli, 2010 - 12:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Telefonbolagen köper hela Ålcom

Det åländska internetbolaget Ålcom köps nu upp helt och hållet av de två åländska telefonbolagen. Mariehamns telefon ab och Ålands telefonandelslag har ägt hälften av Ålcom, men i går skrev ägarna under ett intentionsavtal att telefonbolagen köper också resten av aktierna.- Det här innebär att vi mycket enklare kan samordna verksamheterna i Ålcom och i Ålands mobiltelefon, säger Stefan Olofsson, telefonandelslagets vd och styrelseordförande i Ålands mobiltelefon, ÅMT.ÅMT ägs också till hälften var av telefonbolagen. Aktierna i Ålcom köps kontant av de övriga ägarna i bolaget och affären genomförs efter semestrarna. Ingen person sägs upp i och med affären. Ett samgående av Ålcom och ÅMT har det inte tagits något beslut om i det här skedet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »