Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 oktober, 2010 - 07:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tätare bebyggelse för Södragatan

Ett boende med 15 lägenheter för klienter från omsorgen planeras på Södragatan i Mariehamn. För att kunna bygga lägenheterna krävs en ändring av byggrätten på tomten. Tomtägaren Veronika Häggblom vill bygga två huskroppar med en total yta av 800 kvadratmeter, den nuvarande byggrätten är drygt 500 kvadratmeter.Igår hölls ett informationsmöte om ändringen i stadsplanen där grannar och andra berörda fick komma till tals. Flera grannar anser att den nuvarande miljön ska bevaras eftersom Södragatan är den sista delen i Mariehamn som finns kvar i ursprungligt skick. Representanter från omsorgsförbundet var även på plats och förklarade behovet av lägenheter i närheten av centrum. Nu ska stadsarkitektkontoret ta fram ett förslag om ökad byggrätt och sen ska det behandlas av stadsplanenämnden innan fullmäktige tar beslut i frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »