Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 oktober, 2018 - 11:39Uppdaterad: onsdag, 10 oktober, 2018 - 17:15
  • Riksdagens talman Paula Risikko och lagtingets Gun-Mari Lindholm träffades i dag. Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Talman Risikko hoppas på snar behandling av Ålands finansiering

Riksdagens talman Paula Risikko som är på Ålandsbesök beklagar att det inte blev någon ny självstyrelselag i det här skedet, men välkomnar överenskommelsen om Ålands finansiering och hon hoppas att behandlingen av den ska kunna inledas i november och slutföras innan riksdagsvalet.

-Det är beklagligt att självstyrelselagen inte nådde i mål, men arbetet med den fortsätter under nästa riksdagsperiod. I riksdagen vill man behandla lagen direkt när den kommer från regeringen, men nu fanns detaljer som man inte kom överens om, säger Paula Risikko.

Hon konstaterade också att arbetet med lotterilagen fortsätter och att målet är att ålänningarna åter ska kunna ta del av Veikkaus spel.

-Då jag var inrikesminister inledde jag diskussioner för att lösa frågan med minister Fellman , sedan blev jag talman. Men jag vet att diskussionerna fortsätter och att viljan är stor både i riket och på Åland att hitta en lösning bara man får en lagstiftning som inte stör ert egna spelbolags verksamhet här på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »