Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 juni, 2010 - 17:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Svenskt sjöfartsregister oroar facket

Svensk sjöfartspolitik har tappat styrfart. Den här utredningen har tillkommit för att den svenska regeringen inte har gjort någonting för att stoppa utflaggningen som pågår av svenska tank- och lastfartyg till Färöarna och Danmark. Det tycker såväl Henrik Lagerberg på Finlands sjömansunion som Olof Widén, vd för Redarna i Finland. Ett svenskt internationellt skeppsregister utreds som bäst i Sverige. Syftet är att sänka redarnas lönekostnader genom att släppa in utomeuropeiska låglönebesättningar på svenska fartyg. Lagerberg tror att ett svenskt internationellt skeppsregister kan resultera i att speciellt däcks- och maskinmanskap ersättas med billighetsbesättningar. Olof Widén förväntar sig däremot inte särskilt stora effekter. Detta för att regeringen i Finland just nu för en, enligt honom, bra sjöfartspolitik som gjort att villkoren för de finländska redarna håller EU-nivå. -Vi är mycket nöjda med regeringens sjöfartspolitik, säger Olof Widén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »