Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 oktober, 2018 - 14:40Uppdaterad: tisdag, 23 oktober, 2018 - 14:41

Svensk text krävs av ministerium

Landskapsregeringen kräver en komplett översättning av en proposition till riksdagen som regeringen i Helsingfors begärt yttrande om. Ärendet gäller förslag till lag om elektronisk fakturering och finansministeriet har endast sänt en översättning av sammanfattningen av propositionens huvudsakliga innehåll.

Landskapsregeringen skriver i ett kort utlåtande att man stöder underlättande av gränsöverskridande handel och modernisering av den offentliga förvaltningen. Men samtidigt sägs att det är omöjligt att ta ställning till propositionens hela innehåll eftersom det inte finns en översättning till svenska vilket borde ha erhållits enligt de språkliga rättigheterna. Därför kräver landskapsregeringen en möjlighet att ge utlåtande på en komplett översättning innan riksregeringen för ärendet vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »