Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:36Uppdaterad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:36
  • Enligt lantråd Veronica Thörnroos (C) påverkar regeringskrisen i Sverige inte Åland. Arkivfoto: Rasmus Karlsson.

Svensk regeringskris påverkar inte Åland

Sveriges regering med statsminister Stefan Löfven (S) fälldes i en misstroendeomröstning i riksdagen under måndagen. Enligt lantråd Veronica Thörnroos (C) påverkar det här inte Åland.

Bakgrunden är att regeringen presenterat ett utredningsförslag om marknadshyror som i korthet innebär att det skulle bli fri hyressättning på nybyggda hyresrätter från och med juli 2022.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) menar att det spelar mindre roll vem som leder Sverige för Ålands del.

- Vi har goda personliga relationer till nästan alla partier i Sveriges riksdag, säger hon.

I och med Ålands 100-årsfirande har statsöverhuvudet i både Sverige och Finland fått en inbjudan om att delta vid tillfälle.

- Det är inte Stefan Löfven personligen som bjudits in, utan det är ämbetet han representerar, statsministerposten. Jag är övertygad om att man har en person på plats inom en nära framtid, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »