Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 september, 2011 - 12:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Sunds kommun garanterar driften<br>av besökscenter i Bomarsund

Kommunstyrelsen i Sund sa i går ja till att kommunen ska stå som garant för driften av det planerade besökscentret i Bomarsund. Landskapet ska bekosta bygget och stå som ägare, medan Sunds kommun under tio år ska garantera driften. Dock ska kommunen låta någon privat intressent stå för själva driften. Kommunstyrelsen godkände ett drift- och hyresavtalet, och på tisdag i nästa vecka ska kommunfullmäktige i Sund säga sitt. Om allt går som planerat ska besökscentret i Bomarsund vara klart hösten 2013. Kostnaden för centret beräknas bli cirka sex miljoner euro. Kommunstyrelsens ordförande Krille Mattsson är väldigt positiv till erbjudandet. -Jag har full respekt för dem som tycker att landskapsregeringen ska driva centret utan kommunens inblandning, men jag tror att det här är en form av samarbete som kommer att bli allt vanligare. Och jag tror att Sunds kommun kommer att tjäna på det, säger Krille Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »