Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 september, 2022 - 10:59Uppdaterad: torsdag, 22 september, 2022 - 12:32

Styrelseledamot misstänktes för våldtäkt

En av ledamöterna i Teater Alandicas styrelse behöll sitt uppdrag trots att hen misstänktes för våldtäkt.

Som Ålands Radio har rapporterat om beslöt landskapsåklagaren senaste fredag att inte väcka åtal gällande tre personer som varit misstänkta för våldtäkt och som är kopplade till föreningen.

En av dessa personer fick lämna sitt styrelseuppdrag i samband med uppropet i våras där över 30 kvinnor vittnade om bland annat sexuella trakasserier inom föreningens verksamhet. Däremot har alltså en annan styrelseledamot, som också misstänktes för våldtäkt, suttit kvar.

I ett pressmeddelande på onsdagskvällen skriver Teater Alandicas styrelse att de inte haft kännedom om utredningen innan uppgifterna kom ut i media.

Ålands Radio har vid upprepade tillfällen försökt nå styrelsens vice ordförande Jonas Love Danielsson och den tidigare ordföranden Robert Liewendahl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »