Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 juni, 2011 - 18:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Strejkhot på landskapsfärjorna

Nu varslar Finlands skeppsbefälsförbund och Finlands maskinbefälsförbund om strejk ombord på landskapets färjor.-Detta är det största hotet mot skärgårdstrafiken någonsin, säger trafikminister Veronica Thörnroos.Skeppsbefälsförbundet och maskinbefälsförbundet har skrivit till landkapet och menar att landskapsregeringen olagligt hotat personalen med varningar och uppsägningar om de inte uppgör olagliga arbetslistor för att minska på all övertid. Som kompensation för detta vill de ha 23 procent i lönelyft.Thörnroos hävdar att landskapet inte gjort nåt olagligt, men säger också att den 23 juni står färjorna still om man inte kommer fram till en lösning. Finansminister Mats Perämaa säger att en strejk är olaglig. -Vi har redan kommit överens om en tvåprocentig löneökning, men nu slår man till med en 23 procentig löneökning, säger Perämaa.Mer om det här hör du i våra nyhetssändningar imorgon bitti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »