Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 14:35
  • Många är intresserade av att utbilda sig till barnträdgårdslärare. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Stort intresse för barnträdgårdslärarutbildning

75 intresseanmälningar har redan lämnats in av personer som skulle vilja gå barnträdgårdslärarutbildningen som landskapsregeringen planerar.

I tisdags lade utbildningsbyrån ut en enkät på sin hemsida och den skickades också till kommunerna, landskapets skolor och till AMS. Med hjälp av enkäten kunde man anmäla sitt intresse och lämna önskemål på utbildningens upplägg.

- Det var överraskande att vi fick så många svar så snabbt. Vi kan redan se att intresset är tillräckligt stort för att vi ska gå vidare med planeringen, säger Ulla Rindler-Wrede på utbildningsbyrån.

Tanken är att landskapsregeringen, som en engångsmöjlighet, ska finansiera en kandidatutbildning i pedagogik på Åland. Utbildningen ska ge behörighet att verka som barnträdgårdslärare. Ansökningstiden planeras till hösten 2018 och avsikten är att utbildningen påbörjas under läsåret 2018-2019. Sista dag att tycka till om den planerade utbildningen genom att delta i enkäten är den 15 februari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »