Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2011 - 08:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stort åländskt handelsunderskott

I fjol importerade Åland varor för nästan 424 miljoner euro medan exporten av varor bara var 153 miljoner. Det ger ett handelsunderskott på cirka 271 miljoner euro. Det visar siffror från Ålands statistik- och utredningsbyrå. Från Finland importerades varor för 244 miljoner euro, och från utlandet för 179 miljoner. Av importen kom varor för 103 miljoner euro från Finland och för 50 miljoner från utlandet. Att överskottet i varuhandeln blir så stort beror delvis på att handeln med momsfria varor bidrar till varuimporten medan den inte redovisas på exportsidan på grund av att värdet på varje försändelse är så litet. Men underskottet i varuhandeln vägs för Ålands del upp av ett överskott i handeln med tjänster. Sjöfarten står för en betydande del av det överskottet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »