Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 augusti, 2011 - 07:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stora utmaningar för Ålands jordbruk

Det åländska jordbruket måste i framtiden tjäna mer på sina produkter och bli mindre avhängigt av EU-stöd. Det var en av de frågor som diskuterades när SLC, Svenska lantbruksproducenternas Centralförbund hade möte på Vårdö under gårdagen och tisdagen. Ännu är det inte helt klart hur EU:s jordbrukspolitik kommer förändras men de förslag på förändringar som kommit visar enligt SLC:s ordförande Holger Falck på en negativ utveckling för finska jordbrukares del. Jordbruksstödet förblir det samma men i takt med att inflationen ökar innebär det i realiteten mindre pengar. - Åländska bönder måste ta ut högre priser för sina produkter men det ska inte behöva drabba konsumenterna, säger Tage Eriksson, VD för Ålands producentförbund. Han är kritisk till att handlarna tar ut en alltför stor del av livsmedlens pris idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »