Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juli, 2011 - 17:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stora skillnader i matpriserna

Priserna på matvaror skiljer sig kraftigt mellan matbutikerna utanför Mariehamn och matbutikerna inne i Mariehamns centrum, det visar en prisjämförelse som Ålands Radio gjort. Ålands Radio jämförde priset på 15 dagligvaror i sex olika butiker den sjätte juli 2011. Då summan av de 15 varorna för varje butik slogs ihop var Sparhallen billigast med en summa på 37,34 euro. Dyrast var Mathis-Hallen med summan 46,18 euro. Kjell Jansson, VD på Mathias Eriksson AB, säger att de högre priserna inne i centrum beror på butikerna där har ett annat servicekoncept och att man bör ta marknadens litenhet i beaktande vid en prisjämförelse. Endast varumärken och förpackningsstorlekar som fanns i samtliga butiker togs med i jämförelsen, och produkter av billigare märken i affärerna beaktades inte. Inte heller rabattkortserbjudanden, stamkundsförmåner eller liknande beaktades.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »