Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 augusti, 2015 - 15:33Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

Stöd för begagnade maskiner

Nu blir det möjligt att få stöd för inköp av begagnade maskiner inom jordbruket. Landskapsregeringen beslöt i dag att ändra landsbygdsutvecklingsprogrammet på den här punkten, för att underlätta för de mindre jordbruksföretagen att investera och utveckla verksamheten. Dessutom är det positivt med återanvändning av miljöskäl. Kravet för att få investeringsstöd för begagnat material är att det inte utbetalats stöd till det under de senaste fem åren. I ändringen av LBU-programmet tas också den övre inkomstgränsen för att erhålla investeringsstöd bort. Den har varit på 400.000 euro för bruttoproduktion av försålda produkter. På det sättet vill landskapet också gynna en högre produktion och lönsamhet på gårdarna. Det är EU-kommissionen som slutligt skall godkänna ändringarna i det pågående LBU-programmet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »