Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 november, 2017 - 12:54Uppdaterad: onsdag, 22 november, 2017 - 14:36
  • Nyans Stefan Öhberg förevigar gruppen bakom Alandica Debatt: Dan Backman, Nina Fellman, Gunnar Westerholm och en deltagare i evenemanget, Föreningen Nordens Bror Myllykoski. Foto: Ulf Weman

Startskott för Ålands almedalsvecka

Politisk debatt på svenska i Finland och Norden i förändring. Det är profilen på Ålands egen almedalsvecka som startar som två dagar i juni nästa år.

I dag presenterade kansliminister Nina Fellman planerna tillsammans med de tjänstemän som arbetat med frågan, näringslivsutvecklare Dan Backman och informatör Gunnar Westerholm.

- Vi har inget särskilt tema, utan jag hoppas på en bred diskussion om viktiga samhällsfrågor. Gärna frågor som är konfliktfyllda, säger kansliminister Nina Fellman.

Alandica debatt försiggår i kultur- och kongresshuset Alandica i Mariehamn. Vad de stora seminarierna, som också är öppna för allmänheten, skall handla om är än så länge hemligt, och bara en deltagande politiker utifrån nämndes i dag.

- Ålandsminister Anne Berner kommer, men vi har flera andra namn som vi släpper varefter som karameller, säger Nina Fellman.

Alandica debatt pågår 13-14 juni nästa år och har nu en egen hemsida där anmälningar tas emot från den 1 december.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »