Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 december, 2020 - 11:33Uppdaterad: fredag, 11 december, 2020 - 14:09
  • Sune Axelsson (bilden) och Böge Holmberg vill ersättas för den tid man la ner på att vakta öppningen till den bränslegrotta som delvis sanerades 2019.

Stämmer Enerexit för uteblivet arvode

Enerexits före detta styrelsemedlemmar Böge Holmberg och Sune Axelsson stämmer Enerexit på drygt 25.000 euro för uteblivna ersättningar för det arbete man lagt ner under projektet att sanera bränslegrottan vid kraftverket i Mariehamn.

I stället för att anlita en vd i bolaget, var det Böge Holmberg och Sune Axelsson som tog på sig ansvaret för arbetet till ett arvode av 70 euro per timme. I stämningen hävdar man att alla åtgärder på förhand var förankrade hos ägaren Mariehamns stad.

Vidare yrkar man på arvoden för sex styrelsemöten 2019 till både dem och den tredje dåvarande styrelsemedlemmen Birgitta Johansson.
Stadsstyrelsen polisanmälde Enerexits dåvarande styrelse för ett år sedan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »