Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 januari, 2019 - 11:02Uppdaterad: onsdag, 30 januari, 2019 - 13:18
  • Mats Ekholm vid Jan Karlsgårdens värdshus där det ska bli destilleri. Foto: Ann-Christine Karlsson.

Stallhagen tycker destillerier är trendigt

- Det är en trend att fler och fler bryggerier öppnar destillerier. Det säger Mats Ekholm, bryggmästare på Stallhagen Ab, som i och med det nya samarbetet med bland annat Smakbyn och Silverskär nu hoppar på tåget.

Som Ålands Radio berättade i går är tanken att Slottsdestilleriet som inrättas i Jan Karlsgårdens lokaler ska tillverka gin, likör och vodka, och kanske också whisky i ett senare skede.
- Vi vill göra högkvalitativa Ålandsnära alkoholdrycker, till exempel sommarsnapsar till kräftskivor och fiskbord, säger Mats Ekholm.

Ekholm tycker att att satsningen ligger rätt i tiden.
- Jag tror att den globala trenden med att man konsumerar mindre alkohol handlar om att man är mer selektiv med vad man dricker. Man kanske dricker mer sällan men när man väl dricker så väljer man ha något gott som man vill ha, säger Ekholm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »