Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 januari, 2023 - 15:19Uppdaterad: måndag, 2 januari, 2023 - 16:11
  • Statyn har målats i blått och gult. Foto: Ann-Christine Karlsson

Staden polisanmäler statyklotter

Mariehamns stadsdirektör Arne Selander säger att man polisanmäler nyårsklottret på Maria Alexandrovnastatyn, då den målades i blått och gult. Man ser det som skadegörelse på egendom som tillhör Mariehamn.

- Det är i första hand för att få försäkringsersättningar för att återställa den, säger han.

Arne Selander säger att det är oklart hur mycket arbete och pengar det är frågan om för att återställa statyn. Han antar också att stadsstyrelsen diskuterat huruvida statyn ska flyttas eller inte, men att man landat i att den ska stå kvar. Däremot släcktes belysningen kring den ned tidigare under 2022 för att minska exponeringen.

- Vår ryska historia är en del av vår identitet oavsett vad man tycker och tänker kring det. Det här är en symbol för det och man har bestämt att inte göra någon ändring där, säger Arne Selander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »