Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 maj, 2011 - 12:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Staden betalar 1,8 milj till rederier<br>i förlikning om hamnavgifter

Mariehamns stad har nått en förlikning med Viking Line och Birka Line, numera Rederiaktiebolaget Eckerö, i en långvarig konflikt som gäller hamnavgifter. Förlikningen betyder att staden till rederierna betalar sammanlagt 1.825.000 euro, en betalning som delas upp på sju år så det blir 260.000 euro per år. Tvisten är tolv år gammal och handlar om att de bägge rederierna ansåg sig vara diskriminerade av staden när det gäller hamnavgifterna. Striden har förts i olika domstolar, och konkurrensverket har kritiserat stadens hamnavgiftstaxa. "Det finns formuleringar från stadens sida som kan ha uppfattats som diskriminerande. Det beklagar vi givetvis", säger stadsdirektör Edgar Vickström i ett pressmedelande. För att inte riskera ytterligare höga rättegångskostnader har parterna nu alltså kommit överens om en förlikning, och den förlikningen godkändes i går av stadsstyrelen. Även stadsfullmäktige måste ge sitt ja innan utbetalningen från staden av de 1,8 miljonerna euro till rederierna kan ske.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »