Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 september, 2022 - 16:07Uppdaterad: måndag, 5 september, 2022 - 16:14
  • Nina Fellman föreslog att man skulle bordlägga ärendet om turerna kring elhybridfärjan. Arkivbild.

Spörsmål om elhybridfärjan besvarades inte

Lagtinget bordlade idag ärendet om turerna kring elhybridfärjan till den 14 september på förslag av Nina Fellman (S). Förslaget kom efter att debatten inletts med ett spörsmål från liberalerna och socialdemokraterna som ej besvarats.

Ingrid Zetterman (Lib) sade sig vara näst intill chockad över det uteblivna svaret på spörsmålet som bland annat handlar om varför landskapsregeringen inte föreslog för lagtinget att fullmakten skulle återtas med säkerställd majoritet.

Centerns gruppledare Jörgen Pettersson sa bland annat att ett svar på spörsmålet inte har getts på grund av att det berör en pågående rättsprocess.

Nina Fellman som föreslog bordläggning av ärendet berörde bland annat att det är oklart vad slutnotan blir för landskapsregeringens val, att utan tillräcklig grund, häva avtalet om elhybridfärjan och sedan överklaga tingsrättens dom.
- Vilken slutsumman än blir så har vi inte fått något för pengarna, sa Nina Fellman.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »