Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juli, 2010 - 08:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Snipor lockade storpublik

I går kväll var det målgång för årets snipäventyr i Sjöfartskvarteret i Mariehamn. Starten skedde i Bomarsund i lördags med 56 snipor och igår var man framme i Mariehamn efter fem dagar i den åländska skärgården. Evenemanget har ordnats varje år sedan 2005 av Ålands Trämotorbåtar r.f och intresset för att vara med har växt stadigt sedan dess. -Det är det ultimata sättet att semestra. Det finns ingen stress och alla hjälper varandra som i en familj, säger initiativtagaren Johan Sjölund.Sam Tekkala, som är en av arrangörerna, säger att snipäventyret har lett till att gamla snipor nu har blivit hårdvaluta.-Priset har gått upp ordentligt de senaste åren och nu får man betala runt 1000 euro för en gammal snipa, säger Sam Tekkala.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »