Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 juni, 2013 - 07:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Skuldnivå klar före budgetramar

En nettoskuld på 47 miljoner euro vid utgången av 2015. Det blev stadsfullmäktiges beslut i går kväll efter en diskussion om en reviderad målsättning för stadens nettoskuldsättning. Socialdemokraten Igge Holmberg förslog att ärendet skulle bordläggas med motiveringen att det är fel att besluta om en nettoskuld innan man har fattat beslut om budgetramarna, men det förslaget röstades ned. Mariehamns stads ekonomi är ansträngd och det finns tankar på att höja inkomstskatten från 16,5 till 17,5 procent och att införa en fastighetsskatt på 1 procent. Centern kan tänka sig en fastighetsskatt på 0,5 procent och Socialdemokraterna ser 0,25 procent som en realistisk fastighetsskatt i Mariehamn. -Men först måste man ta reda på vilka konsekvenser en sådan skatt får för stadens invånare, säger Igge Holmberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »